Het Overstone Incident 2010

Previous


CoverOverstoneIncident

ISBN 978-90-815587-1-6

Johan G. Hahn: Het Overstone Incident 

Een roman over een verzwegen nucleaire ramp

Paperback: € 24,95 Bestel

E-boek: € 9,95 Download


Bij een ongeluk met een B-52 bommenwerper nabij Overstone in het uiterste noorden van Schotland komt Dorothy Durby om het leven. De zee raakt ernstig radioactief vervuild. Alexander Durby wil de waarheid weten over de dood van zijn vrouw en komt daardoor in conflict met de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Hij vreest voor zijn leven en vlucht naar Australië. Daar ontdekt hij een rijke diamantmijn en verdient daarmee een vermogen.

Twintig jaar later gaat zijn dochter Dorothy jr., die door een aanslag verlamd is geraakt en in een rolstoel zit, op zoek naar haar vader. Zij vindt hem in de Outback en samen besluiten zij zijn vermogen te investeren in het zoeken naar de waarheid over de dood van Dorothy Durby. Zij krijgen daarbij hulp van een groep briljante hackers en van de Nederlandse onderzoeksjournalist Joram Petzer. Met behulp van een ultramoderne spionagecomputer weet hij door te dringen in de systemen en archieven van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Het lukt hem om de geheimen rond de nucleaire ramp en de dood van Dorthy Durby te achterhalen. Als hij zijn opzienbarende boek over Het Overstone Incident publiceert, gebeurt er weer een ramp.

In 1966 en 1968 stortten in Zuid Spanje en op Groenland twee B-52 bommenwerpers met scherpe kernraketten aan boord neer. De archieven over deze nucleaire rampen zijn tot op de dag van vandaag vrijwel ontoegankelijk. Onder het mom van de bescherming van de nationale veiligheid hebben de inlichtingen- en veiligheidsdiensten van diverse landen hierin een uiterst dubieuze rol gespeeld.

© CC-BY-NO-ND Skidiz 2015